Service en onderhoudOfferte aanvragenVestigingen

ATEX-afzuiging explosiegevaarlijke stoffen

Afzuiging conform ATEX-richtlijnen

Explosiegevaarlijke mengsels kunnen overal ontstaan waar gewerkt wordt met organisch brandbaar stof, met koolwaterstoffen, met diverse metaalstoffen of met chemicaliën. Miltech bouwt in alle takken van de industrie afzuigsystemen conform de ATEX-richtlijnen, indien gewenst met certificering.

De specialist in ATEX-afzuiging

Miltech heeft aantoonbare praktijkervaring met het afzuigen van ATEX explosiegevaarlijke stoffen en dampen bij bijvoorbeeld het verwerken van melkpoeder, suikerstof, aluminium, chemicaliën, diervoeders en geur- en smaakstoffen. Bent u benieuwd welk ATEX afzuigsysteem voor u de juiste oplossing is? We komen graag vrijblijvend bij u op locatie om een inventarisatie te maken.

Gratis inventarisatieplan aanvragen

Gerealiseerde projecten

ATEX afzuigsysteem voor Delicia in Tilburg

Voor Delicia in Tilburg ontwikkelde Miltech een passend materiaal transportsysteem, speciaal voor de het afzuigen van reststof, zeeffracties en afkeur op de productlijnen.

Bekijk project

Afzuigsysteem voor klimaatplafond fabriek in Boxtel

Bij het solderen van de koperleidingen aan de plaffonddelen komen dampen vrij. Miltech heeft een systeem gebouwd om de industriele soldeer-oven automatisch af te zuigen.

Bekijk project

Afzuig-filterinstallatie voor metaal straalstof

Bij een relatie die grote stalen producten straalt, had Miltech de uitdaging een afzuig- filterinstallatie te plaatsen die het straalproces stofvrij maakt.

Bekijk project

Miltech realiseert ruimtelijk ventilatiesysteem tegen lasrook

Bij een RVS verwerkend bedrijf waar veel gelast wordt heeft Miltech een ruimtelijk ventilatiesysteem gerealiseerd. Er is nu schone lucht zonder het lasproces te hinderen.

Bekijk project

Hoogvacuümsysteem voor afzuiging van lasdamp

Miltech bouwt uniek filtersysteem dat 100% bedrijfscontinuïteit garandeert. Dit doen zij via een afzuiginstallatie met hoogvacuüm cycloonfilters tegen lasdamp.

Bekijk project

Atex afzuigsysteem voor Delicia in Tilburg

Bij de productie van delicatessen komt gevaarlijk stof vrij op overstortpunten, vul- en weegposities. Miltech heeft een afzuigsysteem gebouwd, zodat er weer veilig gewerkt kan worden bij Delicia.

Bekijk project

Brandveilig vacuümsysteem voor Bosch Transmission Tilburg

Als oplossing voor het afzuigen van metaalstof, vonken en katoenstof heeft Miltech een brandveilig vacuümsysteem aangelegd met bronafzuiging op ca. 20 posities.

Bekijk project

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact