Offerte aanvragenVestigingen

ATEX Afzuigsysteem voor Delicia in Tilburg

Afzuiging van explosiegevaarlijk stof

Delicia produceert verschillende lekkernijen, zoals hagelslag en vlokken, crispies en gecoate producten, speciale producten voor de feestdagen of inspelend op een populair thema. Als het gaat om strooibaar broodbeleg kan Delicia alles. 

Gevaarlijke stof bij de productie van delicatessen

Voor chocoladeverwerkingsbedrijf Delicia in Tilburg ontwikkelde Miltech een passend afzuigsysteem, speciaal voor de overstortpunten, vul- en weegposities binnen de productlijnen. Bij de productie van fruithagel en andere delicatessen heeft het vrijkomende stof namelijk een hoog aandeel suiker, wat kan leiden tot explosiegevaarlijke mengsels. Door dit op de kritische punten af te zuigen kan de veiligheid op de werkplek worden gegarandeerd.

Een ATEX afzuigsysteem als oplossing

Miltech heeft bij Delicia een ATEX afzuigsysteem gebouwd, waarbij het stof op 6 verschillende posities uit de wegers, overstortpunten en vulpunten wordt weggezogen. Het systeem bestaat aan de zuigzijde geheel uit roestvrij staal en is voorzien van een gecertificeerde ATEX terugslagklep.

Filtersysteem voor hoge stofbelasting

Het filtersysteem bestaat uit een Sult patronenfilter, dit is een filter die speciaal gemaakt is voor hoge stofbelasting. De filter is voorzien van een draaisluis met big-bag, deze zorgt ervoor dat het reinigingssysteem automatisch drukgestuurd is. Ook helpt dit mee aan de traploze regeling van de ventilator.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact