Service en onderhoudOfferte aanvragenVestigingen

Brandveilig vacuümsysteem voor Bosch Transmission Tilburg

Bronafzuiging van metaalstof, vonken en katoenstof

Bosch Transmission Technology is marktleider op het gebied van ontwikkeling en massafabricage van duwbanden voor de continu variabele transmissie. De duwband bestaat uit losse metalen schakels. Een groot deel van deze schakels ondergaat een nabewerking waarbij elke schakel kortstondig op meerdere raakvlakken door een schuurband wordt afgevlakt. Bij deze bewerking komt 24/7 metaalstof, vonken en katoenstof van de schuurbanden vrij. Om de productieomgeving schoon te houden dient dit stof direct aan de bron te worden weggezogen.

Een innovatief centraal afzuigsysteem met 20 afzuigposities

Het afzuigen van de combinatie brandbaar stof en vonken levert continu brandgevaar op, zowel in de leidingen als in het benodigde filter om de lucht te zuiveren. Als oplossing heeft Miltech hiervoor een brandveilig vacuümsysteem aangelegd voor het afzuigen van vonken en stof op ca. 20 posities. De gehele luchtstroom wordt met 30 m/sec naar een natwasser MWS-25 getransporteerd waar het stof uit de lucht gefilterd wordt en eventuele vonken gedoofd worden. De lucht wordt vervolgens door een na-filter gereinigd en vervolgens door de blowers naar buiten geblazen. Het afval bestaat uit slib en wordt periodiek in een kunststof opvangtank geloosd met afvoerpomp en automatische niveauregeling.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact