Service en onderhoudOfferte aanvragenVestigingen

ATEX Afzuigsysteem voor Delicia in Tilburg

Afzuiging van explosiegevaarlijk stof

Delicia produceert verschillende lekkernijen, zoals hagelslag en vlokken, crispies en gecoate producten, speciale producten voor de feestdagen of inspelend op een populair thema. Als het gaat om strooibaar broodbeleg kan Delicia alles. 

Afvalstromen bij de productie van delicatessen

Voor chocoladeverwerkingsbedrijf Delicia in Tilburg ontwikkelde Miltech een passend materiaal transportsysteem, speciaal voor de het afzuigen van reststof, zeeffracties en afkeur op de productlijnen. Bij de productie van muesli, strooibaar broodbeleg en andere delicatessen ontstaat op diverse posities restmateriaal dat te klein of te groot is voor de hoogwaardige standaards bij Delicia. Om handmatig of geautomatiseerd intern transport van deze fracties door de fabriek te voorkomen heeft Miltech een vacuümsysteem aangelegd welke op 20 posities het materiaal elke 5 minuten wegzuigt vanaf de machine. Het vrijkomende stof heeft een hoog aandeel suiker en organisch materiaal, wat kan leiden tot explosiegevaarlijke mengsels.

Een ATEX afzuigsysteem als oplossing

Miltech heeft bij Delicia een ATEX afzuigsysteem gebouwd, waarbij het stof op 20 verschillende posities uit de zeef- en sorteerinstallaties wordt weggezogen. Het systeem bestaat aan de zuigzijde geheel uit roestvrij staal en is voorzien van een gecertificeerde ATEX terugslagklep.

Filtersysteem voor hoge stofbelasting

Het filtersysteem bestaat uit een Sult patronenfilter, dit is een filter die speciaal gemaakt is voor hoge stofbelasting. Het filter is voorzien van een Atex draaisluis met big-bag voor het opvangen van grote hoeveelheden materiaal. Het gehele systeem is voorzien van een PLC besturing met touchscreen en wordt automatisch drukgestuurd. Het toerental van de ventilator wordt met deze traploze regeling continu aangepast aan de gewenste onderdruk in het systeem.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact