Service en onderhoudOfferte aanvragenVestigingen

Stofafzuigsysteem - Stofafzuiging voor industrie en werkplaats

Vakmanschap en maatwerk

Miltech ontwerpt en vervaardigt het voor u geschikte stofafzuigsysteem volledig op maat. Concreet bestaat het stofafzuigsysteem uit een afzuigarm, stoffilter en ventilator. Aan de hand van de volgende criteria ontwerpen we het juiste stofafzuigsysteem voor de stofafzuiging in uw productieruimte of werkplaats:

 1. Uw wensen en de eisen van de overheid
  Voor nagenoeg alle stofsoorten zijn maximaal aanvaardbare concentraties in de productieruimte vastgesteld (zogenoemde MAC-waarden). Tevens gelden er emissie-eisen voor de uitstoot van stof naar buiten waar uw stofafzuigsysteem aan moet voldoen.
 2. Stofsoort voor stofafzuiging
  Het stofafzuigsysteem wordt volledig afgestemd op de stofsoort die afgezogen moet worden. Zo wordt op basis van de stofsoort de benodigde luchtsnelheid berekend en wordt rekening gehouden met de eigenschappen van het stof: abrasief, hygroscopisch, toxisch, explosiegevaarlijk.
 3. Bepalen van de hoeveelheid lucht
  De afstand van het afzuigpunt ten opzichte van de stofbron bepaalt in grote mate de benodigde hoeveelheid lucht voor een effectieve vangst. Vervolgens is het van belang om rekening te houden met het aantal posities dat tegelijk afgezogen dient te worden.
 4. Het meest geschikte en kostenvriendelijke filtersysteem
  Het afgezogen stof dient via een filtersysteem te worden afgevoerd. Hierin is een grote variatie mogelijk van eenvoudige vervangbare filters tot slangenfilters en perslucht gereinigde patronenfilters.
 5. Bepalen van de benodigde onderdruk
  De benodigde onderdruk wordt bepaald door de leidinglengte naar het verst gelegen afzuigpunt, het filtersysteem, de uitblaasleiding, de regelkleppen en de bochten.

Nog geen idee welk stofafzuigsysteem voor uw situatie het beste is? Vraag dan meteen een gratis inventarisatieplan aan voor uw stofafzuiging. Miltech voorziet u graag van het juiste advies bij u op locatie.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact