Service en onderhoudOfferte aanvragenVestigingen

Stoffilters voor een industrieel stofafzuigsysteem

Voor elke toepassing

Het uitgangspunt bij het samenstellen van een stoffilter voor een industrieel stofafzuigsysteem is een zolang mogelijke standtijd en daardoor geringe gebruikskosten. Zo is er voor elke toepassing een geschikt filtersysteem.

Onze selectiecriteria voor het juiste stoffilter

  • Stofsoort en filterbelasting: Het is zinloos om een grote luchthoeveelheid met een klein filteroppervlak te filteren omdat dan de poriën van het filtermedium snel verstoppen.
  • Fijn poedervormig versus vezelachtig stof: Een stoffilter in de textiel- of houtindustrie moet vanwege de vezelachtige structuur van het stof anders zijn opgebouwd dan een filter voor fijne poeders.
  • Geen externe stofuitstoot: Filtersystemen van Miltech opereren in nagenoeg 100% van de gevallen geheel in onderdruk; dat wil zeggen dat pas als laatste fase in het systeem de ventilator wordt geplaatst. Eventuele lekkages in het systeem, leidingwerk of filteromkasting veroorzaken daardoor nooit stofuitstoot naar de omgeving.
  • Filteroppervlak: Fijne poeders (zoals kalk, suiker, melkpoeder) worden door ons gefilterd met een patronenfilter. Hiermee zijn we in staat om extreem veel filteroppervlak in een compacte ruimte te plaatsen.
  • Gevaarlijke stoffen: Indien stoffen kleverig, nat of explosiegevaarlijk zijn dan adviseert Miltech altijd om voor een specifiek, daarvoor geschikt, stoffilter te kiezen. Wanneer het stof of de gehele luchtstroom vochtig is kiezen wij voor een natwasser om de lucht te reinigen.

Welk industrieel stoffilter heeft u nodig?

Op basis van uw situatie en stofprobleem levert Miltech altijd de juiste industriële stoffilters. Mocht u nog geen idee hebben wat voor stoffilter u nodig heeft, dan komen we graag vrijblijvend bij u op locatie om een inventarisatie te maken.

Gratis inventarisatieplan aanvragen

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact