Offerte aanvragenVestigingen

Speciaal afzuigsysteem voor chemicaliën verwerking

Afzuiging van bijtende en explosiegevaarlijke stoffen

Bij dit chemicaliën verwerkingsbedrijf worden zeer uiteenlopende chemicaliën verwerkt, gedoseerd en verpakt. De stoffen kunnen zuur/basisch, bijtend en/of explosiegevaarlijk zijn. Bij het verwerken, transporteren en afvullen komen op diverse posities gevaarlijke stoffen en dampen vrij die een bedreiging vormen voor de gezondheid van de operators.

Bronafzuiging met geheel gescheiden luchtstromen

Het veilig verwerken van deze stoffen vraagt om afzuiging van stof en damp op alle posities waar dit vrij kan komen. De stoffen zijn echter zeer uiteenlopend en kunnen bij contaminatie een reactie of explosie veroorzaken. Bij het ontwerp van het afzuigsysteem dient rekening te worden gehouden met geheel gescheiden luchtstromen en uiteindelijk het schoon afvoeren van de lucht naar buiten. Zuren en logen dienen hiervoor in het afzuigsysteem geneutraliseerd te worden.

Afzuigsysteem met separate filters en voorafscheiders

Deze processen worden afgezogen met een Miltech afzuigsysteem voorzien van separate filters en voorafscheiders per proces. De gefilterde lucht wordt indien nodig geneutraliseerd met een zuur/loog-wasser en na behandeld in een actief koolfilter. Op de besturingskast is elke nabehandeling per proces in te stellen. Het geheel is uit RVS en kunststof vervaardigd en voorzien van automatische kleppen om de luchtstroom naar de verschillende onderdelen te leiden.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact