Offerte aanvragenVestigingen

Natwasser voor Martens Eko in Venray

Afzuiging van grote hoeveelheid vocht en stof

Martens Eko levert per jaar 100.000 ton houtpellets van hoogwaardige kwaliteit voor industrieel en particulier gebruik. Circa de helft van de geproduceerde pellets gaan naar energiecentrales, de rest van de productie wordt verwerkt voor de particuliere, industriële en agrarische markt. Na het persen van de pellets worden deze gekoeld om structuur en stevigheid te behouden voor de overige verwerking.

Een stofbelasting van 200 kg per uur

Tijdens het koelen van de pellets komt een grote hoeveelheid vocht en stof vrij, de stofbelasting bedraagt ca. 200 kg per uur!  Deze lucht dient te worden afgezogen om het koelproces efficiënt te laten verlopen. De afgezogen luchtstroom dient vervolgens gefilterd naar buiten te worden geblazen. Het afzuigen van deze luchtstroom vraagt om een systeem waarbij de combinatie vocht, hoge temperatuur en stof geen probleem vormt.

De Miltech natwasser MWS-50

Dit proces wordt afgezogen met een Miltech natwasser type MWS-50. Deze natwasser functioneert zonder pomp en is zeer geschikt voor de hoge temperaturen, de hoge vochtigheidsgraad en de hoge stofbelasting. De natwasser kan zeer eenvoudig gereinigd worden met water en is nagenoeg onderhoudsvrij. Het opgevangen stof wordt steeds in kleine hoeveelheden afgevoerd als slib onder uit de natwasser. De natwasser is standaard voorzien van een eigen besturingskast met controlesysteem t.a.v. waterniveau, slibafvoer en efficiency.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact