Offerte aanvragenVestigingen

Natwasser voor Lecoque Eggs in Tongeren

Afzuiging van lucht, stoom en stof

Lecoque Eggs verwerkt 75.000 eieren per uur voor verschillende Europese afzetmarkten zoals België, Nederland, Frankrijk, Engeland, Duitsland en Scandinavië. De eierschalen vormen hierbij een afvalproduct dat zeer gewild is in de agrarische sector als meststof, echter met een mogelijk biologisch risico i.v.m. bacteriegroei. De firma Celsius heeft bij Lecoque Eggs een thermische schroef geplaatst voor het drogen en verkleinen van de gehele reststroom eierschalen. Door dit proces worden de eierschalen verhit en verkleind tot een bruikbaar en gewild kalkproduct.

Een schone werkplek en omgeving

Tijdens het verhitten en drogen van de eierschalen komt lucht, stoom en stof vrij. Deze lucht dient te worden afgezogen om het productieproces en de omgeving schoon te houden. De luchtstroom dient vervolgens gefilterd naar buiten te worden geblazen. Het afzuigen van deze luchtstroom vroeg om een systeem waarbij de combinatie vocht, hoge temperatuur en stof geen probleem vormt.

Een onderhoudsvrij afzuigsysteem

Dit proces wordt afgezogen met een Miltech natwasser type MWS-25. De wasser functioneert zonder pomp en is zeer geschikt voor de hoge temperaturen, de hoge vochtigheidsgraad en de hoge stofbelasting. De natwasser kan zeer eenvoudig gereinigd worden met water en is nagenoeg onderhoudsvrij. Het opgevangen stof wordt steeds in kleine hoeveelheden afgevoerd als slib onder uit de natwasser. De natwasser is standaard voorzien van een eigen besturingskast met controlesysteem t.a.v. waterniveau, slibafvoer en efficiency.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact