Offerte aanvragenVestigingen

Afzuigsysteem voor Koninklijke Drukkerij Em. de Jong

Afzuiging van stof

Koninklijke Drukkerij Em. de Jong behoort tot één van de grootste spelers voor retaildrukwerk op de Europese markt. Van rotatie-, vellenoffset tot digitaal. Van familiedrukwerk tot huis-aan-huis folders in een miljoenenoplage. 

Vacuümsysteem voor hoge stofbelasting

In een drukkerij ontstaat op veel plaatsen stof vanaf de snel bewegende papierbanen door de persen en sorteerinrichtingen. Om de machines en vloer krachtig te reinigen heeft Miltech een vacuümsysteem aangelegd voor schoonmaakwerkzaamheden op 54 posities. Alle posities zijn voorzien van een 76 mm aansluiting met slang-aansluitklep van 50 mm. Voor optimale doorstroming in de hoofdleidingen worden meerdere leidingen met een maximale diameter van 152 mm gebruikt.

Robushi Blower met geluiddempende maatregelen

Het systeem is berekend op een gelijktijdig gebruik van zeven posities. De onderdruk wordt geleverd door een krachtige Robushi blower met 55 kW motor in geluiddempende omkasting. De gehele luchtstroom wordt gefilterd met een perslucht gereinigd patronenfilter. Onder het filter is een briketteerpers geplaatst voor het briketteren van het opgevangen fijne stof.

Draaisluis en voorafscheider voor afvalstoffen

Het opgezogen materiaal wordt met een ruime drukvaste draaisluis met diameter 350 mm uit het systeem gelost. Door het continue draaien wordt ophoping van materiaal voorkomen. Ter bescherming van de sluis en pers wordt een voorafscheider opgenomen voor het afscheiden van zware delen (voorwerpen, grote stukken materiaal en metalen). De voorafscheider is voorzien van twee pneumatische schuiven met volle doorlaat om periodiek grof materiaal te lossen in een opvangcontainer.

Afzuigsysteem met automatische sturing

De Miltech besturingskast zorgt voor automatische sturing van de blower, het lossysteem, de draaisluis en de pers.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact