Offerte aanvragenVestigingen

Hoogvacuümsysteem voor afzuiging van lasdamp

Uniek filtersysteem dat 100% bedrijfscontinuïteit garandeert

Bij een gerenommeerd Nederlands bedrijf had Miltech de uitdaging om door de gehele fabriek alle robots en handlasplaatsen te voorzien van bronafzuiging. In totaal moesten 30 verschillende plekken gelijktijdig gebruikt kunnen worden. Ook moest het systeem 100% betrouwbaar zijn en is de installatie ontworpen voor algehele bedrijfscontinuïteit.

De technologie achter het filtersysteem

Een tweetal hoogvacuüm cycloonfilters zijn geplaatst die tijdens reiniging uit bedrijf gehaald kunnen worden. Toch wordt er voldoende filteroppervlak overgehouden om de in gebruik zijnde punten goed af te zuigen zonder hindering. Achter de cycloonfilters staan een viertal Siemens pompen die elk een vacuüm kunnen opbrengen van maar liefst 25KPA. De pompunits zijn zo gemaakt dat tijdens een storing deze er zonder problemen tussenuit gehaald kan worden. Dit geldt ook voor wanneer de installatie uit zou moeten. Zo kunnen wij 100% continuïteit van het bedrijf garanderen.

Aansturing via uitgebreide PLC besturing

Alles wordt aangestuurd middels een uitgebreide PLC besturing die speciaal voor deze klant geschreven is met alle beveiligingen en wensen voorzien. Elke pomp wordt aangestuurd door een eigen frequentie regelaar. Het benodigde debiet wordt aangestuurd door een drukopnemer en de PLC zorgt ervoor dat alle pompen een gelijk aantal bedrijfsuren draaien.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact