Service en onderhoudOfferte aanvragenVestigingen

Centraal stofzuigsysteem voor Biocentrale Eindhoven

Hoog-vacuümsysteem voor rookgas en as

In Eindhoven Noord wordt sinds 2011 groene energie opgewekt in een speciale biomassacentrale. Door verbranding van versnipperd afvalhout uit de Eindhovense plantsoenen wekt de biomassacentrale elektriciteit en warmte op voor diverse instellingen.

Geschikt voor hoge temperaturen en luchtvochtigheid

De biocentrale produceert als afvalproduct as uit de verbrandingsoven en op diverse posities reststof uit de filterinstallaties van de rookgasreiniging. Het leegmaken en afvoeren van de opvangposities is een arbeidsintensief en stoffig proces. Het automatiseren hiervan vraagt om een centraal stofzuigsysteem dat geschikt is voor rookgas, as, hoge temperaturen en hoge luchtvochtigheid.

De energiezuinige en zekere oplossing van Miltech

Alle stofproblemen zijn door Miltech opgelost door de installatie van één centraal hoog-vacuümsysteem met aansluitingen op alle posities waar het rookgas en as vrijkomt. Elke positie wordt periodiek kortstondig met een hoge onderdruk afgezogen om het opgevangen materiaal weg te zuigen. Hierdoor is het energieverbruik extreem laag. Al het opgezogen materiaal wordt met vacuümbuizen naar een buiten opgestelde vacuümcontainer getransporteerd. Het gehele systeem wordt op onderdruk gehouden met een Dustcontrol vacuümunit met filtersysteem. Bij het ontwerp is rekening gehouden met slijtage door vlieg-as alsmede hoge temperaturen en vochtigheid in het proces.

Op zoek naar een oplossing voor uw stofprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact