Offerte aanvragenVestigingen

Afzuiging voor edelmetalen gieterij

Patronenstoffilter van Sult

Bij een edelmetalen gieterij ging Miltech aan de slag om een passend afzuigsysteem te realiseren. Het was belangrijk dat de diverse dampen werden gefilterd en vervolgens werden uitgeblazen middels een warmte wisselaar. Deze warmt de verse buitenlucht op en blaast deze vervolgens naar binnen.

Een grote installatie op een kleine oppervlakte

De emissie eis lag hier hoog aangezien het bedrijf in een woonwijk gevestigd is. De plaats waar de complete installatie neergezet moest worden was de grootste uitdaging; een totale oppervlakte van 8x3 meter. De installatie heeft een debiet van 30.000 m³/h die afgezogen wordt, dus ook de luchtbehandelingskast is voor 30.000 m³/h lucht die aangezogen wordt. Hieropvolgend wordt deze lucht verwarmt en tochtvrij ingeblazen in de werkruimte.

Leidingwerk uitgevoerd met vonkenvangers

Het leidingwerk is geïsoleerd en uitgevoerd met vonkenvangers. Elke afzuigkap is uitgewerkt naar de wensen van de werknemer en voorzien van een automatische klep. De complete installatie wordt aangestuurd middels een uitgebreide PLC die er voor zorgt dat de afzuiging altijd optimaal is. Hierbij is het belangrijk dat de retourlucht op temperatuur is en de over- onderdruk in de productieruimte in balans is.

Het SULT patronenstoffilter

De installatie bestaat uit een automatisch perslucht gereinigd SULT patronenstoffilter. Deze is voorzien van speciale patronen, een groot oppervlak HEPA H14 filter, toerengeregelde centrifugaal ventilator en een complete luchtbehandelingskast voorzien van aanzuigfilters en warmtewisselaar.

Op zoek naar een oplossing voor uw afzuigprobleem?

Met 5 vestigingen in de Benelux is Miltech de onbetwiste marktleider in het bedenken, vervaardigen, installeren en onderhouden van klantspecifieke industriële afzuigsystemen. Of het nu gaat om het afzuigen van stof, damp, materiaal of geur, wij lossen uw probleem op.

Vraag het aan Miltech

Wat voor uw damp- of stofprobleem de juiste oplossing is? Wij vertellen het u graag.

West Nederland
010 - 669 00 40

Zuid Nederland
040 - 25 15 776

Midden en Noord Nederland
0341 - 25 07 94

België
+32 - 11 40 36 48

Welk afzuigsysteem is voor u de beste oplossing?

Aanhef *

Onze kwaliteitsgaranties

Klantspecifieke industriële stofafzuigsystemen
contact